Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ''ΤΟ ΣΚΟΥΜΠΙ'' ΣΤΟ ''ΜΕΛΙΝΑ'' ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Η Παναγία του Καζάν  είναι μία από τις αγιογραφίες της Μαριλένας Φωκά που θα παρουσιαστούν στην έκθεση

Ο Λεοντιοσ πετμεζασ θα παρουσιασει τη φθινοπωρινη εκθεση του δημου αθηναιων στο ‘’μελινα’’


Συμμετέχει η βραβευμένη εικαστικός-αγιογράφος Μαριλένα Φωκά.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος της  Άνδρου «Το Σκούμπι» με την  υποστήριξη  του  Οργανισμού  Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την νέα  έκθεση διακεκριμένων εικαστικών δημιουργών με τίτλο «Η τέχνη του Αιγαίου ταξιδεύει στην Αθήνα» την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».


Την έκθεση επιμελείται  και θα προλογίσει  για ακόμη μια φορά ο ιστορικός- θεωρητικός τέχνης Λεόντιος  Πετμεζάς, ο οποίος έχει υπηρετήσει με ιδιαίτερο σθένος την ευρύτερη  τέχνη σε όλα τα κλιμάκια της και έχει διαπρέψει στο τομέα αυτό.


Η έκθεση γίνεται στα πλαίσια του γνωστού από χρόνια φεστιβάλ «Η τέχνη του Αιγαίου ταξιδεύει» που διοργανώνει ο σύλλογος και η πρόεδρος του εικαστικός Ειρήνη Μαμάη με τους συνεργάτες της από το 2005 και  έχει ταξιδέψει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αποσπώντας ευμενή σχόλια και διθυραμβικές κριτικές από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.
Στο λίκνο του κλασσικού πολιτισμού - την Αθήνα – 40 αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από την Άνδρο, την Αθήνα και την ελληνική περιφέρεια, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους με  θεματολογία  κυρίως  από τη φύση, τα ανθρωποκεντρικά και κοινωνικά θέματα και από την αγιογραφία. Επιλεγμένα έργα-εικαστικές καταθέσεις  που  καλύπτουν όλο το φάσμα των τεχνοτροπιών από την ελαιογραφία, την ακουαρέλα μέχρι το  κάρβουνο, το μαρκετερί κ.α.


Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»: Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης, Θησείο (Σταθμός Μετρό «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»)
Διάρκεια έκθεσης: 4 – 10 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρες επίσκεψης: Τρίτη – Σάββατο 10:00 – 20:00 & Κυριακή 10:00 – 14:00.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις