ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ART CAFE '' CLUZO '' ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ.


To Σάββατο 19 Ιανουαρίου  2019 στις 7μμ στο Art Cafe Cluzo (Νέστορος 124-Ίλιον)  θα πραγματοποιηθούν  δύο παράλληλες εκδηλώσεις.


Θα γίνει η παρουσίαση βιβλίου της Δήμητρας Μπαρώτα '' Ημερολόγια Σαββάτου ''
από τους  Γιάννη Παρασκευόπουλο, συγγραφέα,Ζέττα Γκουντέλα-Καζή εικαστικό και Μαρία Χανιώτου ηθοποιό-συγγραφέα  που θα σ
υντονίσει η Νατάσα Μανίτσα

και τα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης, στην οποία συμετέχουν οι εικαστικοί δημιουργοί  Αλεξανδρή Μαριάννα,Ζέτα Γκουντέλα-Καζή και Μαριάννα Νάνου.
Για τις συνθέσεις και τις συλλήψεις των τριών καλλιτέχνιδων ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει:
''Mε ιδιαιτερότητα  γραφής ,προσέγγισης  και ιδιάζουσας  στάσης  στην τεχνική τους προβάλλουν τα ατομικά χαρακτηριστικά  συγκεκριμένων  καταβολών  και αποκλίσεων που τονίζουν αλλεπάλληλες  διαφοροποιήσεις  με ρευστότητα  υλικού  απέναντι στις επιφάνειες  που  πραγματεύονται.
Με ανατρεπτική σκιαγραφημένη αρμονία  και  εύστοχη διευθέτηση οι  ενδιαφέρουσες εμπνεύσεις τους  γίνονται οι κύριοι μεσολαβητές μιας πληθωρικής έντεχνης απόδοσης  που διαμηνύει  στο κοινό και στούς θεατές  το ώριμο αυθεντικό ταλέντο που κατέχουν. 
Διεξάγουν  αποτελεσματικά   παραμέτρους  εκποίησης και εντρύφησης  σε  ενιαίες  κατηγοριοποιήσεις απεικονίσεων. 
Ανανεώνοντας  την παραδοσιακή υφή  των εκφάνσεων  κατευθύνουν τα επιτεύγματα τους  προς μια συναλλαγή  στην οποία  ενστερνίζονται  ορολογίες ανέλιξης  και αναθεώρησης που ξεκινούν και καταλήγουν σταδιακά και βαθμιαία  σε  ειρμούς πρωτοτυπίας,ευρηματικότητας ,προέκτασης και νεωτερικότητας .
Με  κατασκευαστική δεινότητα  επιτυγχάνουν τροποποιήσεις που  έχουν την  βάση  τους στην εσωτερικότητα των αφηγήσεων .
Τα απόλυτο  σχέδιο  που επεξεργάζονται δυναμικά  αποκαλύπτει με  δεξιοτεχνία  την ιδιότυπη κατάταξη τους  στην εμπεριστατωμένη αναγνώριση του φαντασιακού και ζωτικού  στοιχείου.
Στις  μελετημένες δημιουργίες που συγκροτούν την έκθεση  η στέρεα δόμηση συνυπάρχει με την  μεταμοντέρνα εικόνα ,προοπτική και φόρμα.
Μέσα από την συνήχηση και την αχλή της υπάρχουσας πραγματικότητας ιστορούν  συνδυασμούς που υμνούν την ομορφιά της ζωής ,την περισσή χάρη της φύσης, την χαρά της ύπαρξης και της συνύπαρξης  καθώς και την συγκίνηση που προκαλεί το  φιλτραρισμένο  αέναο  φως της κάθε  καθημερινής στιγμής.
Η αλήθεια  των έργων  πέρα από την  στιλιστική διάσταση  και διάταξη  προχωρά ελεύθερα σε ένα περιγραμματικό  διάκοσμο  ταύτισης.
Συντονίζεται από  μια  ποικιλία χρήσιμων  διαρθρώσεων που  με εφευρετικότητα περιγράφουν συνειρμούς ψυχής  και αντίληψης'' 




Τα «Ημερολόγια Σαββάτου» είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Δήμητρας Μπαρώτα. Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις 24 γράμματα τον περασμένο Νοέμβριο.
Είναι ένα μυθιστόρημα για τα αδιέξοδα της ζωής.
Για το λάθος, τη συγχώρεση και το φόβο.
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα αγωνίας, ένα ψυχολογικό θρίλερ που προσπαθεί να ανιχνεύσει τα πιο βαθιά υπαρξιακά ζητήματα του ανθρώπου. Την ελευθερία, την αέναη αναμέτρηση με το θάνατο, το νόημα της ζωής.Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα στο πλαίσιο μιας σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.Η ηρωίδα είναι μια γυναίκα που βρίσκεται ξαφνικά δέσμια της ενδοοικογενειακής βίας.Τι είμαστε ικανοί να κάνουμε μπροστά στα αδιέξοδά μας;
Μια υπάκουη σύζυγος φοροτεχνικού που εμφανίζεται στα πρωϊνάδικα ως εμπειρογνώμονας, ο δάσκαλος και απογοητευτικός εραστής της από την έκτη δημοτικού, μια φίλη της αστρολόγος και εναλλακτική θεραπεύτρια, ένας εργολάβος κηδειών, η Μητέρα του συζύγου της κι ένας προγραμματισμένος φόνος είναι οι κεντρικοί ήρωες του μυθιστορήματος. «Ένιωσε μια απότομη και δυνατή ριπή αέρα να περνάει δίπλα από το αυτί της. Είδε τη σφαίρα να διαπερνά το κρανίο του. Το σώμα του έπεσε στο πάτωμα ενώ τα χέρια του έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια σαν να προσπαθούσε να πει κάτι με τις χειρονομίες του. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι έγινε. Το μόνο που ήθελα ήταν να ξέρει ο Μίλτος πως ήμουν ζωντανή. Ποτέ δεν θα τον σκότωνα. Το αίμα μου είχε παγώσει και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πως έπρεπε να φύγω όσο πιο γρήγορα γινόταν από εκεί μέσα. Ήταν ανάγκη να καλέσω την αστυνομία». (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η Ομαδική Εικαστική Έκθεση των καλλιτεχνών θα βρίσκεται στο χώρο από 18 έως 20 Ιανουαρίου 2019.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις