Εξαιρετική πολιτιστική επιτυχία σημείωσε η έκθεση του «Tέχνης Φλόγα», στο «Kontokali Bay»

 



Οι υπεύθυνοι του εικαστικού θεσμού της Β. Ελλάδος δεν έκρυψαν την ικανοποίησή
 τους για τη φιλοξενία και το υψηλό, κερκυραϊκό «αίσθημα ευθύνης έναντι του



 πολιτισμού»

ΜΕ, ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ  ιδιάζουσα επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση του εικαστικού θεσμού «Τέχνης Φλόγα», στις εγκαταστάσεις του «Kontokali Bay Resort and Spa» που διήρκεσε (12-16/9-2020).

ΕΚΑΤΟ δημιουργοί απ’ τον ευρύτερο χώρο της Βορείου Ελλάδας κατέθεσαν το δημιουργικό τους τάλαντο σε Κερκυραίους κι επισκέπτες, καταγράφοντας άλλη μια όμορφη στιγμή ενός θεσμού, που, τα τελευταία 20 χρόνια, σημειώνεται ως «το μοναδικό όχημα πολιτιστικής δημιουργίας και ομαδικών εκθέσεων σε υψηλό δείκτη στη Β. Ελλάδα, από ιδιωτικό φορέα, εγγεγραμμένo στα Μητρώα του Υπ. Πολιτισμού, με καλλιτεχνική δράση σε πάνω από 30 πόλεις και τρία νησιά κι, ακόμη, επίσημες προσκλήσεις εικαστικών δρωμένων και εκθέσεων στο Κατάρ, τη Σόφια και το Βελιγράδι».

ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεσμού κι επιμελητής της έκθεσης, Ιστορικός Τέχνης, Λεόντιος Πετμεζάς, έκανε λόγο για «ακόμη μία πρωτοποριακή, τόσο σε στήσιμο, όσο και σε παρουσίαση και συμμετοχές, εικαστική έκθεση, απ’ αυτές που μόνο η καλλιτεχνική ομάδα “Νεάπολις” γνωρίζει πολύ καλά, εδώ και δύο δεκαετίες, να συνθέτει». Ενώ, απ’ την πλευρά του, ο δημιουργός και ιδρυτής του καλλιτεχνικού θεσμού, δημοσιογράφος, Σταύρος Δεληγιάννης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της δράσης, καθώς και την πεποίθησή του ότι, παρά τις δυσκολίες των καιρών, «τα πολιτιστικά γεγονότα και οι άνθρωποι της Τέχνης δεν πρέπει να μένουν σε… καραντίνα, αλλά, αντίθετα, να δημιουργούν. Καθώς τα έργα τους λειτουργούν θεραπευτικά, προς όφελος όλων μας».



ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι, πέραν της έκθεσης, οι υπεύθυνοι του «Τέχνης Φλόγα», είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τη Δήμαρχο Κ. Κέρκυρας – Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, αλλά και να ξεναγηθούν σε επιλεγμένα σημεία του νησιού (πλην άλλων, στη Δημοτική Πινακοθήκη, με την πολύτιμη αρωγή της κ. Β. Καββαδία), συνοδεία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χρ. Τόμπρου.

Η κ. ΤΟΜΠΡΟΥ, μάλιστα, υπήρξε εκ των πρώτων θεσμικών που ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης, δηλώνοντας, κατά τους διοργανωτές, «εντυπωσιασμένη από το επίπεδο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την άρτια διοργάνωση».

ΠΛΗΝ της δημοτικής αρχής («για την ηθική στήριξη και το καλωσόρισμα»), ο κ. Δεληγιάννης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς την οικογένεια Βούλγαρη και, προσωπικά, τον Χαράλαμπο (Μπάμπη) Βούλγαρη «για το υψηλό αίσθημα εταιρικής ευθύνης και το τεράστιο ενδιαφέρον του για τον πολιτισμό» (ειδικώς σημείωσε τις διεθνείς περγαμηνές και το βραβείο «Casorati», που απέσπασε η αδερφή του, Λυδία – Δάφνη Βούλγαρη, ως τριτοετής φοιτήτρια της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, με το έργο της «Νέμεσις»). Αλλά και «την ουσιαστική στήριξη στην ευόδωση του δύσκολου πολιτιστικού εγχειρήματος της καλλιτεχνικής ομάδας “Νεάπολις”».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις