ΜΑΓΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ''ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ '' ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΣΩΜΑΤΩΝ

Ενα εκπληκτικό πανόραμα και θέαμα αισθήσεων κυριαρχεί στην παράσταση που την κάνει να διαφέρει από άλλες παρουσιάσεις με το ίδιο θέμα .Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γιάννης Ρωμανός μας εισάγει σε έννοιες και διαδικασίες που καλυτερεύουν την ύπαρξη ,μας κάνει να εισχωρήσουμε σε ένα σύνολο επιβεβλημένης ολότητας ,συνοδοιπορίας και μεταλλαγών.Αυτές είναι κάποιες από τις αρετές της παράστασης ''Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο του Σκρούτζ'' που παρουσιάζεται κάθε κυριακλη στις 12 το μεσημέρι στην θεατρική σκηνή του Χώρου Τέχνης ΑΣΩΜΑΤΩΝ στο Θησείο.
Με στόχο την ανακαίνηση της ψυχής η υπόθεση του έργου αγγίζει την ενατένηση που παραδίδεται από την φυσική προέκταση των πραγμάτων με μια διευθέτηση που καταφέρνει να ενστερνίζεται την μετάδοση στην καθιέρωση της διαπραγμάτευσης και της καθολικότητας.
Η παράσταση ''Το Χριστουγενιάτικο όνειρο του Σκρούτζ''που παρουσιάζεται με τεράστια επιτυχία στο θέατρο του Χώρου Τέχνης Ασωμάτων βασίζεται στην διασκευή του Γιάννη Ρωμανού από το πασίγνωστο βιβλίο του συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς "Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία". Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παράσταση με ένα κείμενο γεμάτο διδάγματα για όλη την οικογένεια και για παιδιά από 9 χρονών και πάνω . Ξεκινώντας το έργο ακούμε ενημερωτικά :"Θα σας διηγηθώ μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Μια ιστορία που μοιάζει αλλόκοτη αλλά δεν είναι. Είναι η ιστορία του Εμπενιζερ Σκρουτζ. Του τσιγγούνη Λονδρέζου, που το όνομα του έγινε συνώνυμο της σκληρής, απάνθρωπης συμπεριφοράς, ορισμένων ανθρώπων. Βρισκόμαστε στο Λονδίνο πριν πολλά... πολλά χρόνια. Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Όλοι είναι χαρούμενοι. Όλοι χαμογελούν. Όλοι ετοιμάζονται για την μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Όλοι εκτός από τον Σκρουτζ. Αυτός είναι κατσούφης. Μετράει και ξαναμετράει τις λίρες του. Σιχαίνεται τους υπέροχους ψαλμούς των Χριστουγέννων. Μισεί τους πάντες και τα πάντα. Όμως μέσα του υπάρχει ο... άνθρωπος. Κάποτε υπήρξε και αυτός παιδί. Κάποτε δάκρυζε. Κάποτε αγάπησε . Κάποτε ήταν και αυτός άνθρωπος του καλού Θεού. Αυτό έρχονται να του θυμίσουν τα Τρία Πνεύματα, μέσα στο Χριστουγεννιάτικο όνειρό του''.
Σκηνοθεσία : Γιάννης Ρωμανός Σκηνοθεσία οπτικο-ακουστικού περιβάλλοντος: Αλίκη Πήτερσον Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί : Καίτη Βαρβαρέσου-Θεολογίτου, Στέφανος Βογιατζής, Γιώργος Δήμου, Μίρνα Μηλιώνη, Λεόντιος Πετμεζάς, Ράνια Πρέβεζα, Ξενοφών Χαντζής, Έφη Χαντζούλη. Κοστούμια: Vania Aleksandrova Σκηνικά: Eventus Ειδικές κατασκευές: Ιρίνα Μπόικο
Οι ηθοποιοί της παράστασης ήρωες έχουν συνειδητοποιήσει τα μυνήματα και δημιουργούν κύματα ενσυναίσθησης. Βιώνουν ταυτίσεις και οι ερμηνείες τους είναι αψεγάδιαστες. Η γλώσσα που χρησιμοποιούν έχει τελικό αποτέλεσμα την συγκινησιακή έκρηξη.Δίνουν τις καλύτερες ερμηνείες τους καθώς μπαίνουν μέσα στον ψυχισμό των ρόλων με μια επεξηγηματική τάση που φτάνει σε καθαρές και στυλιζαρισμένες εντυπώσεις ενώ παράλληλα πλάθει μία ιδανική ατμόσφαιρα απόλυτα εναρμονισμένη με την συνολικότερη προσέγγιση.
Παραγωγή: Eventus Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι Χώρος τέχνης Ασωμάτων ,οδός Ασωμάτων 6 Θησείο.
Η παράσταση ξεχωρίζει σύμφωνα με την γνώμη του φιλοθεάμονος κοινού καθώς και από τις αρκετές αναφορές καιτις εγκωμιαστικές κριτικές που έγιναν στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ .
Αξίζει να παρακολουθήσεται την παράσταση !!!!!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις