ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.


Μετά την αναδρομική έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου- Costantinos Evangelatos στον σημαντικό εκθεσιακό χώρο Espace JANO του CENTRE DE SEVRES στο Παρίσι που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2017 με μεγάλη επιτυχία και επαινετικές κριτικές, τόσο από Γάλλους ιστορικούς τέχνης, όσο και από Ελληνογάλλους συγγραφείς και φιλότεχνους, η εκθεσιακή του δραστηριότητα συνεχίζεται και φέτος όλη την Άνοιξη στην πόλη του φωτός!


Η Galerie d' art LOC -ART- PARIS, AU FIL DU CANAL, 22 Rue Eugene Varlin, Paris εκθέτει έργα του σε μεγάλη ομαδική έκθεση διεθνών συνεργατών της που θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2018.
Πρόκειται για συνθέσεις του με μορφές που αναδύονται αφαιρετικά μέσα από χρωματικές αρμονίες και συνειρμούς ιδιαίτερης πνευματικότητας και ομορφιάς. Έργα φιλοτεχνημένα σε καμβά, ύφασμα και ξύλο με λάδια και ακρυλικά, χαρακτηριστικά της προσωπικής τεχνοτροπίας του, με σύμβολα, χαράξεις, στίγματα και αρχαϊκά μοτίβα σύγχρονης εννοιακής ανάπλασης.


                                      

 Όπως επισημαίνει ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς: « Η τεχνική της γραφής του Κώστα Ευαγγελάτου είναι πολυδιάστατη ενώ το θέμα των απεικονίσεων στις καταθέσεις του  πολυκύμαντο. Στηρίζεται σε μια ποικιλία ανάπλασης που δρα παράλληλα με την συγκροτημένη χρήση του χρώματος και του σχήματος. Ενέχει την ενέργεια που βρίσκεται στην κοσμογονική  κίνηση της εξέλιξης .
Στις εύληπτες αναζητήσεις του με μυθοπλαστικές ποικίλες αποχρώσεις επικεντρώνει συνθετικά την δράση του στην αναπαραστατική τάση μιας ατμόσφαιρας με εκφάνσεις εικονογραφημένης  πλαστικότητας  που της επιτρέπει να λειτουργεί ως αντίδοτο στην υφή της  φυσικής  και ρυθμικής κατάστασης. Χρησιμοποιώντας την χρόνια εμπειρία αλλά και τη δυνατότητα  του να ελίσσεται και να εξελίσσεται ευρηματικά, επεμβατικά  και πολυσήμαντα επεμβαίνει δυναμικά με προτάσεις για το υπάρχον υλικό που κινεί αντίθετα προς τη διαδικασία ανασύνθεσης που μοιραία επιφέρει ο χρόνος για όλες τις ανθρώπινες υπάρξεις. Ενισχύει και σημαδεύει τη θεματογραφία του τελεολογικά  με στιγμές  ζωής. Τις  αποτυπώνει στις φιγούρες  δίνοντας τους αφ' ενός ύφος ιχνηλασίας και αφομοίωσης και αφ' ετέρου  ταυτότητα σύζευξης και  διάρκεια κινητικότητας.
Ακολουθώντας την περιδιάβαση και την περιήγηση φιλοτεχνεί πολυχρωματικές μορφές άλλοτε  με σιβυλλική έκφραση, άλλοτε ως πλάσματα που άφησαν το αποτύπωμα τους σε κάθε τι που άγγιξαν η και σε άλλες πολυποίκιλες και ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις.
Με ένα σχέδιο πυκνό και περίπλοκο δημιουργεί λεπτότατα πεδία και επίπεδα, λεπτομερή πλέγματα γραμμών που διατρέχουν την επιφάνεια και οργανώνουν ευπρόσδεκτα τις φυσικές πυκνώσεις. Με διαπεραστικούς τρόπους και επεξεργασίες στις οποίες παίζουν κύριο ρόλο οι σχεδιαστικές αξίες ο καλλιτέχνης προχωρεί στην επιμεριστική προσθήκη. Σμιλεύει με δεξιοτεχνία  τα εκθέματα οδηγώντας τα σταδιακά και βαθμιαία σε μια κατεύθυνση που συνδυάζει καίρια την ρεαλιστική διαπραγμάτευση με τα γενικευτικά χαρακτηριστικά  της περίσσιας ακτινοβολίας και της εσωτερικότητας. Εμπλουτίζει και αναπαράγει  εκφραστικά τους διατονικούς ιστούς κάθε  ζωγραφικού επιτεύγματος του.» 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις