Η JULIA GUERRERO ΕΚΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗς ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Eγκαινιάζεται η ατομική έκθεση ζωγραφικής "Πορτραίτα του Νότου" της κολομβιανής  δημιουργού Julia Guerrero  με την αιγίδα της Πρεσβεία της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα  στον χώρο τέχνης της πρεσβείας  ''Φρανσίσκο ντε Μιράντα'',Χάριτος 6,στο Κoλωνάκι, την Πέμπτη  24  ΜαΊου  2018 στις 19:30 .

Το έτος 2007 και σε συνέχεια της υλοποίησης ενός σημαντικού έργου  για την φημισμένη καλλιτέχνιδα του Μεξικού Φρίντα Κάλο,η Julia Guerrero ξεκίνησε να απεικονίζει σε νέες συλλήψεις την γυναικεία υπόσταση διάσημων αναγνωρισμένων γυναικών από την  Λατινική Αμερική, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, αντιπροσωπευτικά πρόσωπα, που έχουν αφήσει ανεξίτηλα και εμβληματικά  ίχνη στην τέχνη και στον πολιτισμό 




Το εικαστικό δρώμενο ''Πορτραίτα του Νότου'', αποτελείται από 19 έργα και 20 εργασίες που τονίζονται από τα κίτρινα,κόκκινα και μπλε χρώματα με τόνους φαντασίας.Η Guerrero  αναβιώνει  τις προσωπικότητες μέσα από τον μύθο,το μυστήριο  και την ιδιοτυπία του  χαρακτήρα τους.Το χρώμα και η γραμμή που ακολουθεί τονίζουν τα στοιχεία τους.




Για την καινούργια εικαστική προσέγγιση και κατάθεση της Julia Guerrero ο ιστορικός τέχνης  Λεόντιος  Πετμεζάς επισημαίνει: 
'' Η  γυναικεία επώνυμη φιγούρα στις ζωγραφικές αναπαραστάσεις της Guerrero προβάλλεται με αισθαντικότητα, κίνηση, ζωντάνια, λειτουργικότητα και διάκριση παρουσίας .Η ερμηνευτική υφή τους με  πρόδηλα σύμβολα εμφανίζεται, εμπλουτίστηκε και σταδιακά ταυτίζεται  μέσα από συσχετισμούς με την εσωτερική διάθεση και την ψυχολογία της δημιουργού.
Στην πορεία αποδίδεται εξελικτικά η μνεία, η  διαχρονικότητα της κάθε ύπαρξης και η διεθνής αποδοχή που κατέχει.Η συγκεκριμένη εικαστική θεματική πρόταση και κατάθεση περικλείει την παραστατική φωβ υπόσταση με εκφραστικότητα .
Με έμφυτη αίσθηση,άμεση ανθρώπινη εσωτερικότητα, υποσυνείδητη διάσταση εκφράζει την θηλυκή φύση και ψυχοσύνθεση  με μορφικές σχηματοποιήσεις που  καθορίζονται χρωματικά και καταγράφονται με εννοιολογικές  απόψεις. ''



Διάρκεια της έκθεσης εως τις  28 Ιουνίου 2018.
Ώρες λειτουργίας καθημερινά : Δευτέρα ως Παρασκευή , 9:00 ως τις 17:00

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις