Αναδρομική έκθεση ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ και παρουσίαση του βιβλίου του Θεοδόση Δαυλού "ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΟΥ" στο ''Μελίνα''.


Γράφει  ο  ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ


Αναδρομική έκθεση ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ και παρουσίαση του βιβλίου Θεοδόσης Δαυλός "ΦΩΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΟΥ"  θα πραγματοποιηθεί.την Πέμπτη 10 Μαϊου 2018 στις 20:00 στο πολιτιστικό κέντρο κέντρο  'Μελίνα"  του Δήμου Αθηναίων, Ηρακλειδών 66Α & Θεσ/νίκης  στο Θησείο.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος Χατζηδάκης, Λόλα Νταϊφά.


Θα διαβάσουν οι ηθοποιοί: Κάρμεν Ρουγγέρη, Μαίη Σεβαστοπούλου, Στέλιος Καλαθάς, Μαρία Μακρή, Μαίρη Βιδάλη.


Την παρουσίαση συντονίζει ο Κυριάκος Πεταλίδης.

Στο πιάνο θα ερμηνεύσει, ο Άρης Γραικούσης

Ο διακεκριμένος εικαστικός και σκηνογράφος Θεοδόσης Δαυλός, ύστερα από δεκαετίες ευδόκιμης σταδιοδρομίας στον χώρο της τέχνης,παραδίδει στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο του “Φωτίζοντας τη διαδρομή μου”, μια “εικαστική αυτοβιογραφία”, όπως την ονομάζει ο ίδιος.
Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνεται έκτυπα η μακρόχρονη πορεία του στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά.
Ο Θεοδόσης Δαυλός άφησε το ανεξίτηλο στίγμα του στο ελληνικό θέαμα και όχι μόνο με τις ευφάνταστες και ευρηματικές σκηνογραφικές και εικαστικές  δημιουργίες του.
Με εξομολογητική και συχνά παιγνιώδη διάθεση, ειλικρίνεια και αυτοσαρκασμο, ύφος γλαφυρό αλλά και με αστέιρευτο χιούμορ, ο Θεοδόσης Δαυλός κάνει μια αναδρομή στην καριέρα και στην ζωή του.
Στις σελίδες του βιβλίου παρελαύνει ένας ολόκληρος κόσμος. Η Ρώμη των φοιτητικών χρόνων, οι καλλιτεχνικές τάσεις της δεκαετίας του ’60, οι προσωπικές καλλιτεχνικές αγωνίες και αναζητήσεις, οι ανθρώπινες σχέσεις, ο οικογενειακός βίος, ο επαγγελματικός στίβος, περιπέτειες αλλά και ευτράπελα συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό μωσαϊκό και ένα απολαυστικό ανάγνωσμα που αποτελεί εν ταυτώ μια οιονεί καλλιτεχνική παρακατθήκη και την απολογία μιας ζωής.
Την έκδοση συμπληρώνει πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό των έργων του συγγραφέα από τα πρώτα βήματα στον χώρο των εικαστικών τεχνών μέχρι τις μεγάλες συνεργασίες και τα χρόνια της καθιέρωσης.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία τον Μάρτιο στο “Ίδρυμα Θεοχαράκη”. Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις